JADŁOSPIS ŻŁOBKOWICZA

"BIEDRONKI"

16-20 kwietnia 2018

POSIŁEK

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

 

 

ŚNIADANIE

- kleik ryżowy/ kanapki z pieczywa mieszanego z masłem

- jajecznica na maśle

- bukiet warzyw

- kakao/ woda

- zupa mleczna gryzikowa

- kanapki z pieczywa mieszanego z masłem i serem żółtym lub dżemem truskawkowym

- bukiet warzyw

- herbata miętowa/ woda

- kaszka kukurydziana/ kanapki z pieczywa mieszanego

- parówki na gorąco

- bukiet warzyw

- kawa zbożowa z mlekiem/ woda

- płatki kukurydziane z mleku

- kanapki  pieczywa mieszanego z masełkiem i kiełbaska drobiową lub serkiem topionym

- bukiet warzyw

- herbata owocowa/ woda

- kaszka manna/ kanapki z pieczywa mieszanego z masłem i pasta z makreli, pastą jajeczną, dżemem

- bukiet warzyw

- kakao/ woda

 

 

OBIAD

- krem zupa jarzynowa z ryżem

- leczo warzywno- parówkowe z makaronem

- kompot/ woda

- krem zupa z zielonego groszku

- kotlet z kaszy jęczmiennej z warzywami

- kompot/ woda

- krem rosół z makaronem

- pieczeń rzymska w sosie myśliwskim z ziemniakami i buraczkami na ciepło

- kompot/woda

- krem krupniczek z ziemniakami

- makaron z truskawkami i jogurtem naturalnym

- kompot/ woda

- krem zupa kalafiorowa z zimniakami

- pizza malucha

- marchewka

- kompot/ woda

PODWIECZOREK

- kisiel owocowy

- owoce

- sok/ woda

- galaretka  z łezką śmietany

- owoce

- sok/ woda

- wafle ryżowe z miodem

- owoce

- sok/ woda

- drożdżówka z kruszonką

- owoce

- sok/ woda

- kanapki z pieczywa mieszanego z serem, powidłami

- owoce

- sok/ woda

wczytywanie danych...